Spillemyndigheden udgiver undersøgelse om danskernes spil på nettet
Spillemyndigheden kan nu offentliggøre ”Onlinespil i Danmark” - en undersøgelse om, hvordan danskerne spiller om penge online.
Undersøgelsen, der er udført af Spillemyndigheden i samarbejde med Danmarks Statistik, har særligt fokus på danskernes spil på hjemmesider uden tilladelse til at udbyde spil i Danmark.
Undersøgelsen viser blandt andet, at 21,7 pct. af danskerne fra 15 år og over har spillet om penge online inden for det seneste år. Det svarer til ca. 1,1 millioner danskere.
Selvom aldersgrænsen i Danmark for at spille om penge online er 18 år, har 15 pct. af 15-17-årige spillet om penge online inden for det seneste år. Det svarer til ca. 32.000 unge.
De fleste spiller på sider med tilladelse
Undersøgelsen viser, at de fleste pengespil foregår på hjemmesider, der har tilladelse til at udbyde spil i Danmark. Det er sider som skal følge den danske lovgivning om fx beskyttelse af spillerne, og som Spillemyndigheden fører tilsyn med.
Kun 3,8 pct. af spillerne har inden for det seneste år spillet om penge på sider uden tilladelse. På disse sider spiller man især onlinekasino, væddemål og skinbetting.
Højere gevinster og bedre bonusser lokker
Over halvdelen af de spillere som inden for det seneste år har spillet om penge på sider uden tilladelse har bevidst spillet på disse sider. De nævner især, at man her kan spille nogle andre spiltyper samt højere tilbagebetaling og bonusser som årsager til at spille på disse sider.
Halvdelen af de danskere som har spillet om penge online inden for det seneste år har bevidst spillet på sider med tilladelse. De personer nævner kontrol og tilsyn, troværdighed og seriøsitet og dansk sprog som årsag til at spille på denne type sider.
Undersøgelsens metode
Undersøgelsen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse med data indsamlet af DST Survey, Danmarks Statistik for Spillemyndigheden. Spørgeskemaet er sendt til en tilfældigt udvalgt stikprøve på 30.070 danskere fra 15 år og derover. Der blev indsamlet 7.637 svar online i perioden fra den 24. november 2022 til den 15. januar 2023. Svarene er vægtet ud fra forskellige baggrundsoplysninger om respondenterne, hvilket sikrer, at resultaterne er repræsentative for den danske befolkning.
Læs hele undersøgelsen og bilag på hjemmesiden: