StyrPåSpillet - vidensplatform om spilafhængighed (ludomani)
StyrPåSpillet er Spillemyndighedens vidensplatform om pengespil (gambling), spilproblemer og spilafhængighed.
StyrPåSpillet er Spillemyndighedens vidensplatform om spilafhængighed. Her har vi samlet viden og redskaber, der kan hjælpe med at starte en samtale med børn og unge om, hvorfor pengespil ikke er for børn.
Siden indeholder også faglig viden om pengespil. Du kan fx læse, hvad der sker i hjernen, når man spiller, få forklaringer på, hvordan de forskellige spil fungerer, og hvad den teoretiske tilbagebetalingsprocent betyder.
Besøg StyrPåSpillet
Læs mere på StyrPåSpillet.dk
Flere børn og unge begynder at spille om penge allerede når de er mellem 9 og 14 år, selvom aldersgrænsen for de fleste pengespil er 18 år.
Det er vigtigt, at man som forælder eller fagperson omkring børn allerede i en tidlig alder begynder at være opmærksom på børnenes spilvaner. Gaming og gambling har mange lighedstegn, der hurtigt kan udvikle uskyldigt computerspil til pengespil. Det kan du læse mere om på StyrPåSpillet, hvor du også kan blive klogere på spillets komplekse verden, så du kan hjælpe børn og unge til at navigere trygt og forebygge, at flere får spilproblemer, der på sigt kan udvikle sig til ludomani.
Forælder, pårørende, fagperson, barn eller ung?
På StyrPåSpillet kan du læse mange forskellige artikler om pengespil og spilafhængighed. Der findes også temaer henvendt til specifikke målgrupper, som kan være et godt sted at starte.
Vælg din målgruppe her:
Undervisningsmateriale til folkeskolen
Hjemmesiden indeholder mere end kun gode redskaber til ansvarligt spiladfærd. Vi har også udviklet undervisningsmateriale, der kan være med til at sætte pengespil og spilafhængighed på skoleskemaet. Materialet er henvendt til folkeskolens ældste klasser på 7.-10.klassetrin, og er delt op i forskellige lektioner med en varighed på ca. 90 minutter. Formålet med undervisningen er at lade de unge komme til orde med deres egne erfaringer og samtidig få sat gang i en samtale om, at pengespil på sigt kan give problemer. Som optakt til lektionerne kan eleverne lytte til podcasten "Vi snakker om spillet."
Podcasten "Vi snakker om spillet"
"Vi snakker om spillet" er Spillemyndighedens egen podcastserie. Værten snakker med en række mennesker, der har haft eller stadig har problemer med pengespil tæt inde på livet. Nogle af vores StopSpillet-rådgivere kigger også forbi podcasten, hvor de sammen med andre eksperter er med til at forklare spilafhængighed nærmere. Podcasten kan give anledning til nye tanker og gode snakke, ligesom samtalestarterne på StyrPåSpillet kan være gode at benytte, hvis du gerne vil have hjælp til, hvordan der skal tages hul på de svære samtaler.
Dyk ned i universet på StyrPåSpillet.dk, hvor du vil blive klogere på spillenes mekanismer samt får gode råd og vejledning til at forebygge spilproblemer.