Status på forventede nye regler for almennyttigt lotteri og liberaliseret landbaseret bingo og banko

18, sep 2024

Den 20. marts 2024 indgik regeringen og alle Folketingets partier en aftale om lotterier og liberaliseret landbaseret bingo og banko. Et lovforslag, der skal udmønte aftalen, forventes at blive fremsat, når Folketinget åbner igen til oktober. 

Spillemyndigheden gør opmærksom på, at alle nedenstående informationer er med forbehold for ændringer, da lovforslaget ikke er vedtaget på nuværende tidspunkt.
 

Status på forventede nye regler

Et udkast til lovforslaget blev sendt i høring før sommerferien, og høringsperioden er nu udløbet. Lovforslaget forventes at blive fremsat, når Folketinget åbner igen til oktober. 

Skatteministeriet vil ligeledes sende et udkast til en ny bekendtgørelse om almennyttigt lotteri og en bekendtgørelse om liberaliseret landbaseret bingo og banko i høring. Det vil fremgå på Spillemyndighedens hjemmeside, når der er mulighed for at indsende høringssvar til bekendtgørelserne.

Forberedelser i Spillemyndigheden

I Spillemyndigheden arbejder vi på at være så klar som muligt, når de nye regler forventeligt bliver endeligt vedtaget senere på efteråret. Skatteministeriet forestår arbejdet omkring tilblivelsen af de forventede nye regler, så for os i Spillemyndigheden handler det om at være forberedte til, når de forventede nye regler skal fungere i praksis.

Vi er blandt andet i gang med at forberede en ny ansøgningsproces for almennyttigt lotteri. Gennem en række spørgsmål skal den guide ansøgerne til at søge den rette tilladelse til deres lotteri. Den skal også klæde dem på til at overholde reglerne, når ansøgerne har fået en tilladelse og herefter skal holde lotteri.

Vi er ligeledes i gang med at forberede ansøgningsprocessen for liberaliseret landbaseret bingo og banko.

Som en del af forberedelserne er der nedsat et kommunikationsnetværk med deltagelse af repræsentanter fra en bred gruppe af interessenter. Dette netværk har til formål at målrette vejledningsindsatsen, så Spillemyndigheden kan yde bedst mulig vejledning til blandt andre foreninger, virksomheder og andre, der ønsker at holde et lotteri til fordel for et godt formål.

Webinar om de forventede nye regler for almennyttigt lotteri

Som led i vejledningsindsatsen afholder Spillemyndigheden et webinar tirsdag den 26. november 2024 fra kl. 13.00. Alle interesserede er velkomne til at deltage. Nærmere information om webinaret følger. Tilmelding kan allerede ske nu ved at sende en mail til Simone Wellendorph Lehmann på swl@spillemyndigheden.dk, senest den 24. november 2024 kl. 12.00.

Webinaret vil ikke omhandle reglerne for liberaliseret landbaseret bingo og banko. Der vil komme særskilt vejledning om dette område.

Webinaret bliver aflyst, hvis lovforslaget ikke er vedtaget på dette tidspunkt. Eventuel aflysning vil blive meldt ud på Spillemyndighedens hjemmeside.

Overgangsfase fra de nuværende til de forventede nye regler for almennyttigt lotteri

I det udkast til lovforslag, som blev sendt i høring, er der lagt op til, at ansøgere skal kunne søge om en tilladelse efter de forventede nye regler fra den 21. november 2024 med mulig startdato for tilladelsen fra den 1. januar 2025. 

Hvis en ansøger på grund af planlægning eller lignende er nødt til at søge om tilladelse før den 21. november 2024, men først ønsker at holde lotteri i 2025, vil ansøgeren ifølge udkast til lovforslaget få en tilladelse efter de nuværende regler, men med mulighed for at lade denne tilladelse bortfalde for dernæst at ansøge om en tilladelse efter de forventede nye regler efter den 21. november 2024.