Spillemyndigheden får flere reaktionsmuligheder med ændring af spilleloven

01, jul 2024

Den 2. maj vedtog Folketinget lov om ændring af lov om spil. Ændringen af spilleloven betyder blandt andet, at Spillemyndigheden fra den 1. juli 2024 får øgede reaktionsmuligheder i form af mulighed for at udstede påtaler og påbud.

Når Spillemyndigheden konstaterer en overtrædelse af spillelovgivningen, har Spillemyndigheden indtil nu haft mulighed for at indskærpe loven overfor tilladelsesindehaveren eller anmelde overtrædelsen til politiet. 

Når Spillemyndigheden fremover konstaterer en overtrædelse, kan Spillemyndigheden meddele et påbud og/eller en påtale. Manglende eller for sen efterkommelse af påbud kan medføre politianmeldelse samt tilbagekaldelse af tilladelse.

Spillemyndigheden skal offentliggøre visse afgørelser 

Loven betyder også, at Spillemyndigheden fra den 1. juli 2024 skal offentliggøre fældende og delvis fældende domme og bøder udstedt for overtrædelser konstateret efter den 1. juli 2024 på Spillemyndighedens hjemmeside i fem år.  

Ny liste giver overblik over alle afgørelser 

På Spillemyndigheden.dk kan du fremover se en komplet liste over sanktioner udstedt af Spillemyndigheden. Du finder listen ”Domme og afgørelser” under menuen ”Aktuelt”. 

På listen kan du sortere på typen af afgørelse og om du ønsker at se afgørelser udstedt efter spilleloven eller hvidvaskloven.