Dom i retssag om spiludbyders konkurs

07, mar 2024

Den 5. marts 2024 afsagde Sø- og Handelsretten dom i en sag, som en spiller havde anlagt mod spiludbyderen DK Gambling, der i april 2022 gik konkurs. Konkursboet blev frikendt, og spillerens krav om udbetaling af indestående på sin spilkonto blev afvist.

Sagen startede, da flere spillere havde fået afvist et såkaldt separatistkrav, som betyder, at de ville få udbetalt det præcise beløb, der stod på deres spilkonti på tidspunktet for konkursen.

Den 13. september 2023 valgte Spillemyndigheden at indtræde i retssagen som biintervenient til støtte for spilleren.

Sø- og Handelsretten frifandt den 5. marts 2024 konkursboet og afviste således spillerens separatistkrav.
Da Spillemyndigheden alene er biinterventient og dermed ikke er part i sagen, afventer Spillemyndigheden, om spilleren vælger at anke.

Hvis sagen ankes, vil Spillemyndigheden tage stilling til om Spillemyndigheden skal biintervenere i ankesagen.

Hvis dommen ikke ankes og dermed står ved magt, betyder den, at kurator i DK Gambling må forventes at afvise samtlige spillernes separatistkrav og alene anerkende disse som simple krav i boet.

Derudover betyder dommen – hvis den står ved magt -, at den model, der er beskrevet i spillelovgivningen generelt ikke sikrer spilleres penge på den måde, det er tiltænkt.

Ankes dommen ikke, vil Spillemyndigheden foretage en nærmere analyse af rækkevidden og konsekvenserne af dommen, og herefter iværksætte tiltag for at undersøge, hvad der kan gøres i forhold til den måde spiludbyderne skal håndtere spillernes indeståender.